WATCH VIDEO

FOODHUB – Ett nytt sätt att skaffa rättvis närmat

Nylands mat är ett distributionscenter för säsongens färskaste närlivsmedel, alltså en foodhub. Den banbrytande modellen, som utvecklats av nyländska producenter, förkortar matens väg från åkern till matbordet. Vi kan erbjuda ett mångsidigt sortiment lokala säsongsprodukter som du kan avhämta från ett distributionsställe just då när det passar dig bäst. Kom och var med om att skapa ett nytt sätt att skaffa ekologisk och lokalt odlad mat direkt från gårdarna.

 • Gårdsboden i Kyrkslätt

  Read More

  PICKALA GÅRD SWE

  Read More
 • MALMGÅRD

  Read More

  Den ekologiska gården i Lehtokumpu

  Read More
 • Ahlbergs trädgård

  Read More

  Mäntymäki ekogård

  Read More
 • KAUPUNKILAISTEN OMA PELTO

  Read More

  LILLKLOBB PERMACULTURE

  Read More
 • VI SÖKER NYLÄNDSKA PRODUCENTER

  Read More

  RÅBÄCK GÅRD

  Read More
 • STANIN HANIN

  Read More

  VILTGÅRDEN

  Read More

NEWS

 • 26.02.2018

  Varför lönar det sig att knyta ett avtal med Foodhub? – här har du 5 skäl 1. Råvaror av hög kvalitet (gr...

  Read More
 • 22.11.2017

  Kitchen & Table-restaurangerna inleder ett samarbete med foodhuben Nylands mat. Kitchen & Table-restauran...

  Read More
 • 10.11.2017

  I vår distributionscentral i Hertonäs testar vi ett smartlås. Det går att öppna dörren automatsikt med hjälp a...

  Read More

HOW DOES FOODHUB WORK

1. VÄLJ PRODUKTERNA

Foodhuben erbjuder lokala säsongsvaror direkt från gårdarna. Ta en titt på vilka livsmedel du behöver och köp dem på förhand. Alla våra produkter härstammar från gårdar i Nyland, så du vet garanterat varifrån din mat kommer och vem som odlat den.

2. HÄMTA DIN BESTÄLLNING

Din beställning levereras till en distributionspunkt – du kan avhämta varorna när det passar bäst för dig. Flexibiliteten, att du själv får bestämma när du avhämtar varorna, underlättar det för dig som kan ha en jäktig vardag. Vi vill gärna också påminna om att du med ett besök kan avhämta varpr från över tio nyländska […]

3. KOCKA OCH NJUT

God mat är gjord av råvaror av hög kvalitet. Med hjälp av dessa råvaror är det enkelt att göra delikata middagar till vardag och fest. Via Foodhub får du möjlighet att njuta av säsongens bästa stunder tilsammans med de lokala producenterna.

Coming in 2018
Subscribe to sustainable lifestyle
GÖR ETT AVTAL

Nylands mat är med om att utveckla en mer hållbar konsumtionsmodell. I denna modell knyter konsumenten ett avtal direkt med producenten. På det här viset deltar du som konsument med din lilla andel i skördetidens produktion. Med hjälp av den nya modellen kan producenterna fokusera mer på odlandet och mindre på försäljning och marknadsföring.

 • Jag vill vara med om att utveckla en ny, kortare typ av matkedja mellan producenten och konsumenten. Jag vill också för egen del se till att alla ska ha tillgång till de nyländska jordbruksproducenternas fina varor enligt säsong – året runt.”

  Rikard Korkman
  Råbäck gård 
 • “Redan för några år sedan såddes fröet till projektet. Vi hade funderat på hur producenternas position kunde göras mer hållbar och hur vi kunde nå ut med goda råvaror från de lokala producenterna till invånarna i närområdet.”

  Olli Repo
  Uudenmaan ruoka 
 • “På sikt kunde konsumenterna delta i produktionen och i riskhanteringen – på ett sätt eller. På det här viset skulle vi tillsammans kunna hitta ett produktionssätt som både ur miljöns och människors synvinkel vore hållbart.”

  Thure Lindeberg
  Pickala gård 
 • “När jag levererar produkten då när det passar mig bäst och kunden plockar upp den när det är lämpligast för henne eller honom – där har vi foodhubens idé i ett nötskal. Via foodhub får jag också rätt pris för varorna.”

  Henrik Creutz
  Malmgård 

[contact-form-7 id=”479″ class=”contact-form” title=””]

Where does the food come from?

SEE MORE

Partners