Uudenmaan ruoka- Foodhub perustettiin tänä syksynä kehittämään aitoa kumppanuutta ruokamarkkinoilla. Ensivaiheessa tavoittelemme nyt noin 100 kuluttajajäsentä Helsingissä ja Espoossa, nykyisten noutopisteiden ympäristöstä Herttoniemessä ja Nihtisillassa ja 10 tuottajajäsentä Helsingistä ja Uudeltamaalta kehittämään yhdessä tätä kumppanuusmallia edelleen. Yhdessä se on mahdollista. Palvelun noin 500 nykyiselle aktiivikäyttäjille suunnatun kyselyn perusteella vahvaa kiinnostusta on sekä jäsenyyteeen ja itse osuuskunnan käytännön toimintaan.
Osuuskunta on kehittänyt kumppanuusmallin joka on perustuu tilaus- ja sopimusalustaan sekä noutopisteverkostoon. Mallia on testattu pääkaupunkiseudulla erilaisten projektien muodossa jo joitain vuosia. Tiiviissä yhteistyössä tilaus- ja sopimusalusta ekompi.net:n kanssa tilauksia noin 20-30 tuottajalta on tehty jo yli puolen miljoonan euron edestä.
Osuuskunnan hallitus (hallituksen jäsenten esittely alla) arvioi, että tarvitsemme viikottain noin 200-250 palvelun käyttäjää ensi vuoden 2023 loppuun mennessä, että toiminta on kestävällä pohjalla. Tässä on tavoitetta kerrakseen mutta siihen osuuskunnan hallitus tähtää toiminnallaan ja haluaa todistaa että yhteinen unelmamme- reilumpi ja kestävämpi ruokaketjua-on mahdollinen mutta samalla haasteellinen. Meidän pitää onnistua tavoittamaan sinunlaiset vastuulliset ja tietoiset kuluttajat jotka myös ovat valmiita käyttämään osuuskunnan palvelua rikastuttamaan ja täydentämään oma ruokailua sekä juhlana että arkena.
Haemme nyt sinua kuluttaja, tuottaja, yhteisö ja sijoittaja mukaan jäseneksi. Jäsenmaksu, joka maksetaan vain kerran on kuluttajille vähintään 50 euroa ja tuottajille ja yhteisöille (esim. järjestöt) vähintään 500 euroa (alempana osuuskunnan säännöt ja tarkemmat ohjeet miten toimitaan jäsenyyden ja sijoitusten suhteen). Osuuksia voi merkitä useampia jos haluaa varmistaa omalta osaltaan että osuuskunta pääse hyvin käyntiin.
Sinulle jolle myös toiminnan yhteiskunnallinen vaikuttavuus on tärkeä , niin tämän seurantaan olemme myös kehittämässä erilaisia mittareita.
Toiminnan tavoitteet ovat tuottajille ja kuluttajille yhteisiä: moni kuluttaja arvostaa yhä enemmän kestävää ruokakulttuuria, ja on siksi kiinnostunut ostamaan ruokaa suoraan tiloilta ja tuottajilta. Reilusti ja ilman turhia välikäsiä. Oman kulutuksen yhteiskunnallinen vaikuttavuus, kestävän paikallisen ruokatuotannon tukeminen on tärkeää yhä useammalle. Tuottajat puolestaan kamppailevat näkyvyyden ja markkinoille pääsyn kanssa suurien markettien puristuksessa. Perinteinen ruokakaupan malli on vahva, mutta samalla on aivan ilmeistä, että uusia malleja tarvitaan.
Uudenmaan ruoka vastaa tähän tarpeeseen lyhentämällä ruokaketjua. Hoidamme ruoan keräilyn tuottajilta, jakelun kuluttajille ja markkinoinnin niin, että se toimii sujuvasti sekä kuluttajan ja tuottajan arjessa.
PS: Jos haluat päästä heti testaamaan palvelua, Helsingin keskustasta pääse kätevästi noin 10 minuutissa metrolla Herttoniemen noutopisteeseen.
Nimeni on Juho Vuorikoski. Koulutukseltani olen matematiikan maisteri. Parhaat osaamisalueeni ovat matematiikan lisäksi, englannin kieli ja tietotekniikka. Uudenmaan ruokaosuuskunnassa vastuullani on monenlainen laskenta,logistiikka,kääntäminen ja käytännön työt jakelussa. Paikallisruoka on minulle tärkeää useasta syystä. Ensinnäkin olen yleisesti huolissani ihmisten erkaantumisesta ruoan tuotannosta. Kukaan ei tiedä mistä ruoka pöytään tulee ja siitä seuraa monia eettisiä ja käytännön ongelmia. Toisekseen, pidän perinneruoista ja tuotteista. Puh. 0400-411503, s-posti [email protected]
Olen Juliane Boy. Minua kiehtoo ruoka, ruoan tuotanto ja laajemmin yhteiskunnallisen ruokamurroksen polut. Parhaillaan työskentelen Akordille ja Baltic Sea Action Group:ille sekä opiskelen maatalousalan perustutkintoa Keudalla. Tulin osuuskunnan toimintaan mukaan edistääkseni lähiruoan saatavuutta. Minusta ihmisen perustarpeiden tyydyttäminen paikallisella tasolla tuntuu monella tapaa järkevältä ja mielekkäältä pyrkimykseltä tässä haastavassa ajassa. Toimin Uudenmaan ruokaosuuskunnan hallituksen sihteerinä. Puh. 040-7749454, s-posti [email protected]
Olen Susann Rännäri, Luomuliiton toiminnanjohtaja ja asun Sipoossa Majvikin tilalla, joka tuottaa vihanneksia pääkaupunkiseudun markkinoille. Uudenmaan ruokaosuuskunnan hallituksessa olen rahastonhoitaja ja mukana taloustyöryhmässä. Meidän tavoitteemme on tehdä osuuskunnan toiminnasta kannattavaa ja pitkäikäistä Minusta on tärkeää kehitellä reilumpaa tapaa ostaa ruokaa läheltä, joka on tuotettu kestävästi, siksi haluan olla mukana tässä toiminnassa. Puh. 040-1446160, s-posti [email protected]
Olen Rikard Korkman , hallituksen puheenjohtaja. Olen agronomi ja ammatiltani maanviljelijä Råbäck gårdissa Espoossa ja Lill-Nägelsissä Kirkkonummella. Päätuotantosuunta tiloilla on vilja, mutta Råbäck gårdissa on noin 1 hehtaarin kokoinen omenatarha, joka perustuu suoramyyntiiin sopimuskumppaneille. Osuudenomistajat voivat vuokrata omenapuita vuosisopimuksella. Toimin lisäksi asiamiehenä ruotsinkielisessä tuottajajärjestössä SLC:ssä. Paikallinen ja kotimainen ruoka on minulle erittäin tärkeä. Se tulevaisuus riippuu siitä, että me kuluttajat arvostamme sitä. Puh. 040-5189297, s-posti [email protected]
Hei, olen Anne Hyvönen. Taustaltani olen toimittaja ja mediakouluttaja. Tällä hetkellä työskentelen kiertotalous- ja viestintäasiantuntijana suomalaisessa perheyrityksessä. Uudenmaan ruokaosuuskunnassa teen monenlaista viestintää ja markkinointia yhteistyössä muitten hallituksen jäsenten kanssa. Minulle on tärkeää tehdä hyvää ruokaa paikallisista raaka-aineista. Yhtä tärkeää on myös olla yhteiskunnallisen muutoksen tekijä ja luoda uutta, kumppanuuteen perustuvaa ruokamarkkinaa Suomeen. Puh 0400-930223, s-posti [email protected]
Olen Maria Munck-Pihlgren tuottajajärjestö SLC Nylandin toiminnanjohtaja, mutta Foodhubissa olen mukana kuluttajana. Haluan olla mukana edistämässä uudenlaista ruoanhankintakanavaa.. Foodhubissa turhat välikädet on karsittu pois ja tuottaja saa itse hinnoitella tuotteensa. Kaikkein eniten pidän siitä, että joka tuotteen kohdalla mainitaan minkä verran tuottaja itse saa tuotteen kokonaishinnasta. Minulle tärkeät asiat ovat ruoan ja raaka-aineiden laatu, lyhyet kuljetusmatkat, eläinten hyvinvointi ja se, että tiedän kenen viljelemää tai kasvattamaa ruokaa minä syön. Puh.040-5037188, s-posti [email protected]
Olen Henrik Creutz, maanviljelijä, ruoantuottaja ja Malmgårdin kartanon isäntä. Edustan Malmgårdin 13. omistajasukupolvea. Paikka on ollut saman suvun omistuksessa vuodesta 1614 saakka. Uudenmaan ruokaosuuskunnan hallituksessa olen tuottajajäsen. Malmgårdin siirtyi luomuun vuonna 1995 ja on erikoistunut luonnonmukaiseen viljelyyn lisäksi luomutuotteiden jalostamiseen. Nykyään kartanolla harjoitetaan myös matkailua. Puh 040-5147475, s-posti [email protected]
Olen Stan Jas, agronomi ja mehiläistarhuri. Olen kotoisin Tsekistä ja ennen Suomeen tuloa työskentelin useissa eri Euroopan unionin maissa viljelyksillä ja osuuskunnissa. Tällä hetkellä työskentelen lisäksi mehiläisasiantuntijana ruotsinkielisessä tuottajajärjestössä SLC:ssä. Uudenmaan ruokaosuuskunnan hallituksessa olen tuottajien edustajana. Minulle on tärkeää että voimme osuuskunnan kautta luoda suoran yhteyden tuottajien ja kuluttajien välille. Uudenmaan ruokaosuuskunnan hallituksessa olen tuottajajäsen. Puh. 045-1741445, s-posti [email protected]
Olen Olli Repo, AD/graafinen suunnittelija. hallituksessa toimin varapuheenjohtajana. Vastaan myös osuuskunnan visuaalisesta ilmeestä ja ekompi.net alustan kehittämisestä. Tunnetaan Herttoniemessä mm. ruokapiirin ja ruokaosuuskunnan perustajajäsenänä. Olen pitkään edistänyt paikallista ruokakulttuuria. Kaupunkilaisten oman pellon yksi perustajajäsenistä. Minua kiinnostaa miten hemmetissä emme onnistu yhdistämään paikallisia asukkaita huippu laadukkaseen paikalliseen ruokaan. Puh. 050-5715032, s-posti [email protected]
Olen Kaijus Ahlberg Sipoosta, viljelijä jo kolmannessa polvessa. Koulutukseltani olen suunnitteluhortonomi, mutta sattumien kautta päädyin jatkamaan suvun puutarhaa. Olen halunnut vaikuttaa yleisesti puutarha-alan pärjäämiseen, ja siksi olen aktiivisesti mukana erilaisissa puutarha-alan järjestöissä ja kehitysprojekteissa. Yksi niistä on ollut tämä Foodhub, jonka syntymisessä olen ollut alusta asti mukana. Osuuskunnan hallituksessa keskityn erityisesti talousasioihin. Kuluttajien ja tuottajien yhteinen osuuskunta on aivan uutta, erityisesti pidän hinnoittelun avoimuudesta ja osuuskunnan yhteiskunnallisesta ulottuvuudesta. Puh. 050-3411911, s-posti [email protected]
Uudenmaan ruoka järjestää ruokakursseja yhteistyössä Marhaförbundetin ja toiminnassa mukana olevien tuottajien kanssa. Opi esimerkiksi kalankäsittelyä, leivontaa, säilömistä ja ruoanlaittoa hauskassa seurassa ja kotitalousopettajien osaavassa opetuksessa. Tiedotamme kursseista nettisivuillamme, uutiskirjeessämme ja sosiaalisen median kanavissamme (Facebook: @uudenmaanruoka ja Instagram: @uudenmaanruoka)
Tutustu osuuskunnan sääntöihin ennen liittymistä.
Kuluttajajäsenyydet
Jäsenyyden hankit helposti maksamalla kuluttajajäsenyyden tilaus- ja sopimusalustan sopimusosiosta
Tuottajajäsenyys.
Tuottajajäsenyys suunnataan foodhubin nykyisille tuottajille 15.2. 2023 saakka. Nämä tuottajat voivat hankkia jäsenyyden helposti maksamalla tuottajajäsenyyden tilaus- ja sopimusalustan sopimusosiosta.
Liity mukaan tästä.
Jos olet uusi tuottaja ja kiinnostunut jäsenyydestä ja sinulla on tuotteita jotka täydentävät nykyistä tuotetatarjontaa niin ota yhteyttä [email protected] tai Olli Repo puh 050-571 5032 niin jutellaan mahdollisesta jäsenyydestä. Voidaan sopia kokeilujakso jonka jälkeen voit päättää haluatko jäseneksi. Tuotteiden myynti ei edellytä jatkossakaan jäsenyyttä osuuskunnassa mutta osuuskunnan jäsentuottajat ovat etusijalla tuottajina alustalla.
Tuki jäsen
Haluatko olla mukana tukemassa reilumman ja kestävämmän ruokaketjun kehittämistä. Ota yhteyttä [email protected] tai puheenjohtaja Rikard Korkman, puh 040-5189 297
Sijoittaja
Jos olet kiinnostunut ota yhteyttä [email protected] tai puheenjohtaja Rikard Korkman, puh 040-5189297 niin jutellaan enemmän