Malmgård

Malmgård on erikoistunut kauran sekä emmerin ja speltin viljelyyn. Jälkimmäiset ovat maukkaita muinaisviljoja, jotka luonnistuvat erinomaisesti muun muassa leivontaan sekä viljariisin ja oluenvalmistukseen. Ekologisilla viljariisituotteillamme voi mainiosti korvata tavanomaisen tuontiriisinvaikkapa risotoissa.

Edustan 13. omistajasukupolvea Malmgårdin tilalla. Täällä on viljelty maata 1600-luvulta lähtien. Päätavoitteeni on hoitaa tilaa niin hyvin, että voin antaa pellot seuraavalle sukupolvelle paremmassa kunnossa kuin itse olen ne joskus saanut. Kun 35-vuotiaana aloitin työskentelyn Malmgårdissa meitä oli kolme sukupolvea yhtä aikaa tilalla. Olen huomannut, että kannattaa kuunnella vanhempaa sukupolvea. Se on hyvin tärkeätä, sillä heillä on perspektiiviä ja paljon tietoa.

Meillä on viljelyssä kaikki suomalaiset perinteiset viljat. Lisäksi viljelemme muinaisviljoja, eli yksijyvää, emmeriä ja spelttiä.

Malmgårdin tila on ollut luomutuotannossa. Sen vuoksi on opittava kuinka säät vaikuttavat peltoihin ja mitä viljaa laitetaan mihinkin peltoon.

Olemme avanneet tilamme ihmisille mm. puodin ja panimon kautta, sillä haluamme näyttää ihmisille mistä vilja tulee. Kun kuluttaja hakee vaikkapa kaurahiutalepussin puodista, hän näkee samalla pellot missä ne kasvavat. Minulle kuluttajien tapaaminen on hauska ja tärkeä osa työtä.

Me kuuntelemme kuluttajia ja teemme senkin pohjalta tuotekehitystä.

Kun aloitimme puodin meillä oli kaksi tuotetta kaupassamme: graham-jauhoja ja kuivattuja herneitä. Kuluttajien ehdotusten myötä olemme kasvattaneet tuotevalikoimaamme. Nyt meillä on myynnissä toista sataa tuotetta ja tilalla toimii myös pienpanimo.

Uskon, että ruoantuotanto Suomessa tulee olemaan lähempänä kuluttajaa. Olen sertifikaattien hyvä ystävä. Ne vahvistavat luottamusta kuluttajan ja tuottajan välillä. Uudenmaan ruoan kautta kuluttajat saavat tiedon siitä, mistä mistä ruoka tulee.

Usein ihmiset ajattelevat että ruoanlaittoon menee liikaa aikaa tai että se on hankalaa. Siksi he haluavat syödä valmisruokia. Puodissamme saan mahdollisuuden kertoa kuluttajille, miten helppoa meidän viljoja ja tuotteita on käyttää ja hyödyntää.

Malmgård

Malmgårdin 47, 07720 Malmgård

malmgard(at)malmgard.fi

www.malmgard.fi
fiFinnish