STANIN HANI

Stanin Hani tarjoaa hunajaa, jonka hänen mehiläisensä keräävät pääkaupunkiseudun metsistä, pelloilta ja kaupunkikasvustoista.
 

Mehiläistarhaaja Stan Jas on erikoistunut lajihunajatuotantoon. Lajihunaja on pääsääntöisesti yksikukkahunajaa.
Mehiläispesiä on sijoitettu suunnitellusti paikkoihin, joissa on runsaasti tiettyjen kasvien kukintaa. Nämä paikat ovat sekä luonnonalueita tai viljeltyjä peltoja. Ne voivat muuttua vuodesta toiseen, Siuntiosta Kirkkonummen ja Espoon kautta aina Tuusulaan saakka.
 

Stanin Hanin valikoimasta löytyy esim. keväinen voikukkahunaja, kesäinen rapsihunaja ja mesikastehunaja, loppukesän lehmushunaja, syksyinen tattarihunaja tai jopa Etelä-Suomessa harvinainen kanervahunaja. Myös hunajaa härkäpapupelloista on tarjolla.
 

Stan tarjoaa myös pölytyspalvelua ja tekee yhteystyötä muiden Foodhubin tuottajien kanssa. Råbäckin tila hyötyy omenapuiden ja rapsin pölytyksestä, Lillklobb Permaculture- vihannestilalta taas syntyy ainutlaatuista kaupunkihunajaa keskeltä Espoota. Tattarihunajaatuotetaan Tuusulassa luonnonmukaisesti viljellyistä pelloista.
 

Mehiläisten läsnäolosta hyötyvät sekä viljelijä sekä mehiläistarhaaja. Kerätyn lajihunajan käyttäjälle taas avautuu aivan uusi makuelämys, jonka kautta hän tukee sekä pölyttäjiä että paikallista pientuotantoa.
 

Tervetuloa makeaan maailmaan, joka kuvaa lähiympäristönne monipuolisuutta!


AHLBERGIN PUUTARHA

AIRIKKALA

BOSGÅRD

ETSIMME TUOTTAJIA FOODHUBIIN

KAUPUNKILAISTEN OMA PELTO

KIRKKONUMMEN MAATILAPUOTI

LEHTOKUMMUN LUOMUTILA

LILLKLOBB PERMACULTURE

MALMGÅRD

MÄNTYMÄEN LUOMUTILA

PICKALA GÅRD

RÅBÄCK GÅRD

RIILAHDEN LUOMUTILA

VILTGÅRDEN