RIILAHDEN LUOMUTILA

LAATULIHAA SISÄSAARISTOSTA

 

Riilahti on vuodelta 1645 peräisin oleva sukutila, jota viljellään nykyisin luonnonmukaisesti. Se sijaitsee merellisessä kulttuurimaisemassa Raaseporissa, Bromarvin kirkonkylän kupeessa.

 

Tilan ruotsinkielinen nimi Rilax ilmestyi ensimmäisen kerran historian kirjoihin jo 1400-luvulla. Vuodesta 1725 tila on pysynyt Aminoffien hallussa ja tänään siitä vastaa suvun kahdeksas polvi. Kartanon mailta löytyy lukuisia historiallisia rakennuksia, joista iäkkäimmät juontavat juurensa 1700-luvulle.

 

Arja ja Mikael Aminoff ovat hoitaneet tilaa vuodesta 1992 ja nyt tytär Jessica Aminoff on siirtymässä sen ohjaksiin. Meitä kaikkia on ohjannut ammatinvalintaan kiinnostus luontoa ja ympäristöä kohtaan. Arja on koulutukseltaan puutarha-agronomi ja Mikael metsänhoitaja, kun taas Jessicalla on agrologin tutkinnon ohella pätevyyttä hevosalalta.

 

Riilahti on kautta vuosisatojen elänyt enimmäkseen maa- ja metsätaloudesta, vaikkakin myös kalastuksella ja purjelaivarahdeilla on ollut ajoittain merkitystä. Nykyisin hevostalous näyttelee tilalla omaa rooliaan muun muassa ratsastusleirien, valmennustoiminnan ja hevoskasvatuksen muodossa.

 

Riilahden päätuotantosuunta on maatalouden osalta luomupihviliha. Naudat edustavat rodultaan lähinnä herefordeja ja hereford-risteytyksiä. Karja saa ulkoilla vapaasti ympäri vuoden: Kesäkaudella se laiduntaa puolisen vuotta  ja hoitaa samalla saariston perinnemaisemaa. Talveksi eläimet muuttavat vuonna 2014 valmistuneeseen olkikuivitettuun pihattonavettaan, joka tarjoaa niille reilusti tilaa ja valoa.

 

Luomupelloilla viljellään rehua eläimille ja viljaa myyntiin. Metsiä hoidetaan samaten kestävästi luonnon monimuotoisuutta kunnioittaen. Tilan maita on osin pyhitetty luonnonsuojelualueiksi.

 

Meille on tärkeää eläinten hyvinvointi ja ekologinen ajattelutapa. Olemme mukana foodhubissa, koska haluamme edistää luomutuotteiden menekkiä tarjoamalla niitä suoraan kuluttajalle.

 

Riilahdentie 354, 10570 Bromarv

[email protected]

0400-872 235

www.rilax.fi


AHLBERGIN PUUTARHA

AIRIKKALA

BOSGÅRD

ETSIMME TUOTTAJIA FOODHUBIIN

KAUPUNKILAISTEN OMA PELTO

KIRKKONUMMEN MAATILAPUOTI

LEHTOKUMMUN LUOMUTILA

LILLKLOBB PERMACULTURE

MALMGÅRD

MÄNTYMÄEN LUOMUTILA

PICKALA GÅRD

RÅBÄCK GÅRD

STANIN HANI

VILTGÅRDEN