MÄNTYMÄEN LUOMUTILA

PÄÄKAUPUNKISEUDUN OMA LUOMU+KANALA

 

Mäntymäen Luomutila sijaitsee Palopuron kylässä Hyvinkäällä – pääkaupunkiseudun liepeillä mutta silti keskellä vehmasta maaseutua. Latostenmaan suku on viljellyt vuonna 1749 perustettua tilaa vuodesta 1879.

 

Meillä harrastettiin pitkään monipuolista karjataloutta ja viljelyä ja peltojamme on jo kauan hoidettu luonnonmukaisesti. Nykyisin tuotamme luomukananmunia.

 

Haluamme osaltamme kantaa vastuuta ympäristöstä ja säilyttää maaseudun elinvoimaisena kestävästi, jotta myös tuleville sukupolville riittäisi puhdasta ruokaa ja luontoa. Olemme ensinnäkin sitoutuneet luomutuotannon ehtoihin, jotka muun muassa takaavat eläimille tavanomaisia kanaloita enemmän tilaa, puhdasta luomurehua, luonnonvaloa sekä ulkoilumahdollisuuden kesällä. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä meille: Mäntymäen luomu+ tarkoittaakin sitä, että pyrimme edistämään ympäristön ja eläinten hyvinvointia vielä yleisiä luomuehtoja enemmän.

 

Pakkaamme kaikki munat omassa tilapakkaamossa käsityönä ja kuljetamme ne suoraan kuluttajille korkeintaan 60 kilometrin päähän. Näin asiakkaamme saavat munat tuoreina ja kuljetusmatkat rasittavat ympäristöä mahdollisimman vähän.

 

Lisäksi pyrimme omavaraisuuteen ja kokonaisvaltaiseen kiertoon. Ruokimme kanoja viljalla, joka on pääosin peräisin omalta tilalta, ja niiden lanta palautuu pelloille ravitsemaan uutta rehusatoa. Lämmitämme kanalaa hakkeella, josta osa saadaan omasta metsästä. Tulevaisuuden suunnitelmiimme kuuluu biokaasulla kulkeva jakeluauto ja aurinkopaneeleista saatava käyttösähkö.

 

Kanat saavat elää meillä mahdollisimman lajinmukaisesti. Ne voivat liikkua kanalassa vapaasti ja nauttia hiekkakylvyistä. Lisäksi tarjoamme niille mahdollisuuden ulkoiluun ympäri vuoden: talvisin ne pääsevät katettuun ulkotarhaan ja kesällä ne saavat kuopsutella mielin määrin suurella laitumella.

 

Kaikki asiakkaat ovat tervetulleita tutustumaan kanalaamme ja seuraamaan kanojen touhuja tilakaupan aukioloaikoina lauantaisin kello 10-13.

 

Mäntymäentie 52
05470 Hyvinkää
050-345 0703
[email protected]

www.mantymaen.fi


AHLBERGIN PUUTARHA

AIRIKKALA

BOSGÅRD

ETSIMME TUOTTAJIA FOODHUBIIN

KAUPUNKILAISTEN OMA PELTO

KIRKKONUMMEN MAATILAPUOTI

LEHTOKUMMUN LUOMUTILA

LILLKLOBB PERMACULTURE

MALMGÅRD

PICKALA GÅRD

RÅBÄCK GÅRD

RIILAHDEN LUOMUTILA

STANIN HANI

VILTGÅRDEN