BOSGÅRD

LUOMULAIDUNLIHAA JA MAUKKAITA ELÄMYKSIÄ

 

Bosgårdin kartano perustettiin Pikkupernajanlahden rannalle Porvooseen vuonna 1614. Tilan juuret ulottuvat tosin aina 1200-luvulle asti. Tuolloin sen liepeillä toimi Husholmenin linnoitus ja kauppapaikka, joiden arvellaan palvelleen merirosvojen tukikohtana.

 

Tila siirtyi Schildtin suvun omistukseen 1950-luvulla. Vuonna 1992 Kaarlo Schildt hankki Bosgårdiin ranskalaista Charolais-karjaa, joka vietti alusta asti kesät luonnonlaitumilla ja hakamailla. Vuonna 2012 tila muutettiin osakeyhtiöksi, jonka omistavat Aarne Schildt ja Marcus Walsh. Vuotta myöhemmin Bosgård siirtyi virallisesti luonnonmukaiseen tuotantoon. Tiluksilla asuu pääosin Aarne Schildt perheineen. Aarne on neljännen polven agronomi, joka otaksuu päätyneensä ammattiinsa osin verenperintönsä vuoksi. Sukutaustan lisäksi isäntää on ohjannut karjan kasvattajaksi henkilökohtainen palo ja mielenkiinto alaa kohtaan.

 

Bosgård on erikoistunut karjan kasvatukseen luonnonlaitumilla, joka on muun muassa WWF:n lihaoppaan mukaan ympäristökestävin tapa tuottaa naudanlihaa. Eläimet laiduntavat vapaasti alkukeväästä pitkälle syksyyn. Samalla ne hoitavat perinnemaisemia ja lisäävät luonnon monimuotoisuutta.

 

Kaikki nautamme ovat Charolais-rotuista pihvikarjaa, joka on jalostettu nimenomaan ranskalaisen keittiön tarpeisiin. Se kertoo jo yksistään jotain lihan laadusta. Karja on suuri ylpeyden aiheemme ja tilan selkäranka. Viljelemme lisäksi säilörehua, syysviljaa, kauraa ja härkäpapua. Olemmekin omavaraisia rehun suhteen ja tuotamme itse myös kaiken lämpöenergian. Tulevaisuudessa tähtäämme sataprosenttiseen energiaomavaraisuuteen.

 

Hoidamme metsää jatkuvan kasvun menetelmällä ilman avohakkuita. Itämeren suojelu on samaten rantamaita kattavalle Bosgårdille kunnia-asia: kierrätämme ravinteita tehokkaasti ja pyrimme kaikin keinoin välttämään rehevöitymistä.

 

Bosgård on avoin maatila, josta löytyy muun muassa kahvila ja luontopolkuja. Järjestämme monenmoisia tilaisuuksia ja toivotamme vieraat tervetulleiksi tutustumaan toimintaamme. Myymme kaiken lihan ilman välikäsiä pääosin yksityisasiakkaille.

 

Osallistumme foodhubiin mielenkiinnosta uutta, innovatiivista myyntikanavaa kohtaan. Se on valtava mahdollisuus ja on upeaa, että saamme olla mukana kehittämässä sitä. Kuten afrikkalainen sananlasku kuuluu: ”Jos haluat kulkea nopeasti, kulje yksin. Jos haluat päästä pitkälle, kulje yhdessä.”

 

Bosgårdintie 68
06200 Porvoo
040-533 6327
bosgard(at)bosgard.com
www.bosgard.com


AHLBERGIN PUUTARHA

AIRIKKALA

ETSIMME TUOTTAJIA FOODHUBIIN

KAUPUNKILAISTEN OMA PELTO

KIRKKONUMMEN MAATILAPUOTI

LEHTOKUMMUN LUOMUTILA

LILLKLOBB PERMACULTURE

MALMGÅRD

MÄNTYMÄEN LUOMUTILA

PICKALA GÅRD

RÅBÄCK GÅRD

RIILAHDEN LUOMUTILA

STANIN HANI

VILTGÅRDEN