AHLBERGIN PUUTARHA

LUOMUA LÄHELTÄ

Ahlbergin puutarha kasvattaa vihanneksia ja yrttejä jo kolmannessa polvessa. Nykyisen isännän isoisä Arthur Ahlberg perusti kauppapuutarhan vuonna 1922 Viikin pelloille Helsinkiin. Vuonna 1967 yritys muutti asutuksen alta väljempiin maisemiin Sipoon Östersundomiin.

Vuodesta 1992 viljelyksistä on vastannut Kaijus Ahlberg vaimonsa Minna Tengvallin kanssa. Pojat Juho ja Jaakko ovat jo lentäneet pesästä opintojen perässä, mutta uurastavat yhä ajoittain puutarhalla.

Kaijus päätyi alalle paljolti suvun perinnön viitoittamana, vaikka uraa pohtiessa hänen ensimmäinen ajatuksensa ei ollut jatkaa perheyritystä. Kaupungissa kasvanut Minna taas päätyi puutarhuriksi omasta kiinnostuksesta; jo hänen lapsuudenperheessä harrastettiin ahkerasti kotitarveviljelyä. Molemmat ovat koulutukseltaan hortonomeja.

Päätuotteitamme ovat kasvihuoneissa roomansalaatti, versot, yrtit ja syötävät kukat. Avomaalla viljelemme perunaa, lehtikaalia, kesäkurpitsaa ja muita vihanneksia. Mehevä, mullassa kasvanut roomansalaatti on oma suosikkimme, joka on valloittanut monen muunkin herkkusuun sydämen. Yritämme joka vuosi keksiä jotain kivaa – viime kaudella valikoimiimme ilmestyi esimerkiksi kailaan, varsiselleri ja luomuyrttien taimet. Tänä vuonna on luvassa jälleen uusi yllätys.

Siirryimme kokonaan luomutuotantoon vuonna 2000, koska haluamme tehdä tätä työtä mahdollisimmen kestävästi. Luonnonmukainen viljely on tähän tarkoitukseen hyvä vaihtoehto ja se kiinnosti meitä molempia.

Pyrimme muutoinkin kuormittamaan ympäristöä mahdollisimman vähän. Olemme esimerkiksi käyttäneet tuulisähköä jo 15 vuotta, lämmitämme kasvihuoneet uusiutuvalla kotimaisella energialla ja käytämme kuljetuksissa kierrätyslaatikoita. Lisäksi lajittelemme ja kierrätämme kaikki jätteet mahdollisimman säntillisesti.

Haluamme foodhubin kautta kokeilla, kuinka saisimme toimitettua tuotteita  asiakkaille mahdollisimman lyhyen ja suoran ketjun kautta. Malli helpottaa myös tuottajan elämää enemmän kuin monet muut suoramyyntijärjestelmät.

Immersbyntie 101
01120 Västerskog
0400-812 087

[email protected]
[email protected]
www.yrttiahlberg.fi
www.facebook.com/ahlberginpuutarha/


AIRIKKALA

BOSGÅRD

ETSIMME TUOTTAJIA FOODHUBIIN

KAUPUNKILAISTEN OMA PELTO

KIRKKONUMMEN MAATILAPUOTI

LEHTOKUMMUN LUOMUTILA

LILLKLOBB PERMACULTURE

MALMGÅRD

MÄNTYMÄEN LUOMUTILA

PICKALA GÅRD

RÅBÄCK GÅRD

RIILAHDEN LUOMUTILA

STANIN HANI

VILTGÅRDEN