PAAVOLAN KOTIJUUSTOLA

Ideana on valmistaa käsittelemättömästä suomalaisesta maidosta maukkaita juustoja ja jogurtteja.

Paavolan kotijuustola on 30-vuotias perheyritys Elimäen kirkonkylän kupeessa. Toiminta käynnistyi jalostamalla jalostaa tuotteita omien lehmien maidosta ihan kotikeittiössä. Vuonna 1995 teimme pienen tuotantolaitoksen puuvarastoon. Omista lehmistä jouduttiin lopulta luopumaan, kun emme saaneet lisää maitokiintiöitä. Olimme huomanneet että tuotteet kävivät kaupaksi, joten päätimme kokeilla elättäisikö maidonjalostus. Vuonna 1999 remontoitiin entiseen navettaan isompi juustola, ja kun jäi vähän tilaa, niin siihen tehtiin myös tilauskahvila.


Valikoimamme on ollut toiminnan alusta asti melko sama: jugurttia, leipäjuustoa, munajuustoa ja tuorejuustolevitteitä on tehty alusta asti. Uusin tuote on maitorahka, joka on meillä kokeilutuotannossa, ja ainakin toistaiseksi se on myynnissä vain Uudenmaan ruoassa.

 

Käyttämämme raakamaito tulee nykyään parilta pieneltä tilalta tästä läheltä noin 10 kilometrin päästä. Myös muut raaka-aineet tulevat läheltä. Suurin osa marjoista saadaan Elimäen alueelta. Emme halua ostaa isoilta firmoilta, emmekä käytä missään tapauksessa ulkomaalaista raaka-ainetta.

 

Emme pastöroi tai homogenoi maitoa ollenkaan erikseen, vaan teemme käsityönä tuotteet suoraan raakamaidosta., ilman mitään ylimääräistä.

Toiminnan alkuvuosina myimme tuotteitamme pääasiassa markkinoilla, joissa tuotteita menikin hyvin kaupaksi. Sitten myynti siellä hiipui, ja siirtyi pääasiassa kauppoihin. Kymmenisen vuotta sitten lähiruoalla oli nostetta, mutta kysyntä on ollut aaltoliikettä ja nyt ollaan taas vähän suvantovaiheessa.


Tuottajalle Uudenmaan ruoka tosi hyvä ja helppo myyntikanava, kun esim. laskutus sujuu keskitetysti. On todella näppärää kun saadaan laittaa tuotteet yhteen laatikkoon ja laskuttaa yhdellä laskulla.

Paavolan kotijuustola


Maija-Liisa Paavola 


Vanhamaantie 336, 47200 Elimäki 

p. 040-5765970 

[email protected] 


www.kotijuustola.fi

fiFinnish