Kotimaiset viljat tutuksi -ruokakurssi 19.5.

Kotimaiset viljat tutuiksi -kurssi yhteistyössä Marthaförbundetin kanssaKotimaisissa viljoissa on makua ja luonnetta ja lähellä tuotettujen viljatuotteiden käyttö on myös ekologista. Kurssilla tutustutaan erityisesti alkuviljoihin kuten emmeriin, spelttiin, yksijyvävehnään ja kauraan. Vanhat viljalajikkeet ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuurihistorian kannalta, ja niistä voi löytyä ratkaisuja esimerkiksi ilmastonmuutoksen tuomien ongelmien ratkaisussa. Kurssilla selviää millaisia kotimaiset viljat ovat leivontaominaisuuksiltaan, millaisissa ruoissa ne ovat parhaimmillaan ja mitä kaikkea niistä voikaan valmistaa.

Asiantuntevan opettajan opastuksessa tutustutaan juurileivonnan saloihin ja kurssilta saa mukaansa kotiin oman leipäjuuren. Lisäksi maistellaan kansainvälisiä makuja kotimaisista lähiviljoista valmistettuna. Millaista on risotto viljariisistä tai tabbouleh yksijyvä pikkuhelmistä?

Kurssi järjestetään yhteistyössä Uudenmaan ruoan, Marthaförbundetin ja Malmgårdin tilan kanssa, Kurssilla mukana on Malmgårdin tilan isäntä Henrik Creutz kertomassa viljojen ominaisuuksista.

Kurssin ajankohta on torstaina 19.5. klo 17:30-20:30. Kurssille mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kurssin hinta on 59€, ja pääset ostamaan kurssin  täältä.